На пореден протест излизат близките и приятелите на жестоко убития Димитър Малинов в Цалапица. Те се събират в 16 часа в центъра на селото.

Подкрепете ни днес! Бъдете наша упора в този труден момент! Справедливост за Митко!“, призовава майката на убития 24-годишен младеж Атанаска Бакалова в профила си в социалните мрежи.

На последното съдебно заседание по делото за тежкото престъпление стана ясно, че на 19.01.2024 г. градски съд в Кралство Дания е допуснал предаването на  българските власти на сочения за убиец на Димитър - Рангел Бизюрев. Постановеното решение на датските магистрати не е окончателно и е било обжалвано пред по-висшата инстанция на съда. Очаква се българските власти да бъдат уведомени за окончателното решение на скандинавската държава.

Двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство на Рангел Бизюрев, остават засега в ареста. Съдът в Пловдив насрочи нова дата за процеса.

Преди заседанието на магистратите близки и приятели на убития Димитър Малинов протестираха пред Съдебната палата с искания делото да не започва преди да бъде разпитан Бизюрев. Докато беше обявен за издирване, а за ареста му беше издадена европейска заповед, той беше задържан в провинциално градче в Кралство Дания, където е работил като мияч на стъкла. Според разследващите Рангел Бизюрев е пребивавал в няколко държави по време на укриването си.