На официален прием в Двореца “Крал  Мануел“ в Евора, на 1 октомври 2023 година на ръководителя на арт школа „Колорит“ Майя Ананиева ще бъдат връчени престижните награди Златни, Сребърни медали и Почетни награди за постижения, спечелени на Международния конкурс „Евора 2023“.

Там ще стартира и Международният пленер в рамките на 24-та Международна среща на младежкото изкуство „Евора 2023“. 

Лилия Янкова – 13 г. и Радостин Кралев – 16 г. ще представят България като участници в творческия екип на арт школа „Колорит“ – Плевен. Те са „Успелите деца на България“ за 2022 година в класацията на Фондация „Димитър Бербатов“.

И двамата са в Топ 10 на „Талантливите деца на България 2023“ на Фондация „Енчо Керязов“. Лилия е носител и на Голямата награда  за изкуство на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2022 година.

Двете деца са носители на много прежни награди – Гран При, Златни и Сребърни медали от конкурси в различни страни. Лилия за втори път ще вземе участие в Международния арт форум в Португалия.

Майя Ананиева смята, че е направила перфектния избор на участници, и вярва, че те ще представят България, Плевен и своята школа по един невероятно успешен начин.

Двете талантливи плевенски деца от 1 до 8 октомври 2023 година ще рисуват забележителната архитектура на града – музей Евора, ще вземат участие и в редица културни събития.

Те ще се състезават за високите отличия на международния младежки арт форум с участниците от различни страни. Това е 22-то поредно участие на арт школа „Колорит“ на форума в Португалия, попадайки всяка година в Топ 10 на най-добрите школи в света.