Втори Кулинарен фестивал "На кафе с мекица в село Върбица" ще се проведе на 22.10.2023г.

Стартът ще бъде даден в 10 часа на централния площад във врачанското село Върбица по  идея на сдружение "Култура и зелен растеж".


Посетителите на кулинарния фестивал, ще имат възможността да опитат едни от най-добре приготвените традиционни мекици на Северозапада. 

В програмата са включени кулинарна надпревара за най-вкусно приготвена мекица, състезание по надяждане с мекици, детски игри и томбола с награди.

За доброто настроение на посетителите ще се грижи Райко Кирилов и танцов състав към НЧ „Развитие -1869“ град Враца., фестивалът се организира от Пенсионерски клуб Върбица и НЧ „Пробуда 1927г“. - с. Върбица


"Заповядайте да опитате вкусните мекици, които ще бъдат приготвени по стари рецепти, предавани от поколение на поколение!", гласи поканата на организаторите.

Кулинарният фестивал "На кафе с мекица, в село Върбица" цели чрез празник на храната да популяризира селото, а с помощта на домакини и гости ще се търсят сходни и близки теми и потребности, за да се постигне максимално добър социален ефект от събитието.

Празникът е подходящ за малки и големи.
Споделената храна създава особена емоционална близост и връзки, които остават за цял живот, а често надживяват и цели поколения.