В посолството на Република България в Берлин до този момент не е постъпвала официална информация от германските власти за загинали или пострадали български граждани, при строителния инцидент в град Хамбург. Това съобщиха за БТА от Министерството на външните работи (МВнР). 

След появилата се в медиите информация, че пострадалите при инцидента са български граждани, посолството на Република България в Берлин незабавно е установило контакт с компетентните полицейски и трудови служби в Хамбург. По тяхна информация, разследването на злополуката все още не е приключило и на този етап не може да бъде дадена конкретна информация относно самоличността и гражданството на пострадалите, посочват от МВнР.

Българското дипломатическо представителство в Берлин остава в непрекъсната връзка с компетентните местни власти. 

Припомняме, че в понеделник при инцидент се е срутило осеметажно скеле в строителната зона "Юберзеквартир" в пристанищния район "Хафен сити", където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм