"Току-що научих, че Министерство на външните работи, съвместно с една журналистическа организация към Съвета на Европа са подали сигнал в Прокуратурата за случката на събитието на ПП “Възраждане”. Предстои да ходя да давам показания".

Това написа в профила си във Фейсбук журналистката Цвета Стратиева, по-известна като Флора. 

„Вън, боклук“: Изгонената от събитие на „Възраждане“ Флора описва случилото се

"Това добре. Чисто юридически въпрос - как е възможно МВнР да подава сигнал за нещо, свързано с мен, без да ме потърси и аз да научавам последна за това?", пита тя. 

Припомняме, че на 31 март журналистката от БНТ Цвета (Флора) Стратиева бе изгонена от публичното събитие, с което партия "Възраждане" официално закри предизборната си кампания.

Журналистика в опасност: Съдебните процеси, които оставят отпечатък върху цяла Европа

За това сигнализираха от Асоциацията на европейските журналисти още на 1 април, но позицията на Стратиева по темата бе публикувана след изборния ден във Facebook страницата ѝ. В нея тя описва ситуацията, в която е попаднала, отивайки на събитие на "Възраждане" в качеството си на журналист на Българската национална телевизия.

Пo думите на журналистката тя е отишла да отрази закриването на предизборната кампания на партия "Възраждане", където е била посрещната от председателя на партията Костадин Костадинов с думите „Защо тук присъстват лица, които не са поканени? Не сте ли вие лицето Стратиева?”. След като е получил потвърждение на самоличността й, Костадинов е заявил, че тя не е журналист и я е помолил да напусне събитието. 

Чуждестранни агенти ли са Костадин Костадинов и Флора?

Отказът на Стратиева да напусне събитието, което освен че е публично е и обект на работен журналистически ангажимент, разгневява симпатизантите на Костадинов.

"Един от тях стана, посочи ме и изкрещя “Вън Доносническа България”, останалите започнаха да ме освиркват, а тези, които бяха най-близко до мен започнаха да се обръщат към мен с различни епитети, закани и квалификации като: “нахалница”, “нищожество”, “боклук мръсен”, “вън, боклук” “вън, мърша”, “Как не те е срам да си толкова нагла?”, “Махай се”, “Как се гледаш в огледалото, бе, нищожество?” и други", описва ситуацията Стратиева.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм