Млад водач е задържан заради възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения и заради управление на мотоциклет без регистрационна табела. 

Случката се разиграла около 01.50ч. във вторник на улица в лесичовското село Динката. Автопатрул на сектор „Пътна полиция“ засякъл на една от улиците в селото мотоциклетист със „Сузуки“ без регистрационна табела. Водачът на изпълнил разпорежданията на униформените да остане на място и да предостави документите си за проверка. Той се качил на мотора и потеглил с пълна газ към вътрешността на селото. При тръгването дори ожулил леко служебния автомобил на пътните полицаи. Органите на реда го последвали, но не след дълго той изоставил мотора и избягал. 

Съвместно със служители от РУ-Пазарджик и участъка в Лесичово са предприети издирвателни действия, в резултат на което самоличността на беглеца била установена. Оказало се, че той е 22-годишен жител на село Динката. Задържан е за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, а спрямо него са образувани две досъдебни производства. Мотоциклетът е иззет от полицейските органи.