Поне четирима нови футболисти ще бъдат привлечени в Черно море през зимната пауза. "Моряците" имат спешна нужда от централен нападател, след като Мат Курьор изигра последния си мач за отбора. На "Тича" са в разговори от известно време с играч, който би се вписал в отбора на върха на атаката. 
След раздялата с Матеуш Клементе е повече от ясно, че Илиан Илиев ще привлече вътрешен полузащитник, който да умее да изнася топката в предни позиции. 


В отбора се очаква да бъдат привлечени и крила. Младите Ники Златев и Велислав Василев се справят добре на фланговете, а Ангел Ангелов също загатва за потенциал. Въпреки това, ще бъдат потърсени флангови играчи, които да засилят конкуренцията, още повече, че бъдещето на Мади Кета на "Тича" буди въпросителни предвид изваждането му от групата за последния мач за Купата срещу Локо Пд, а го нямаше и срещу Литекс.

Не липсва интерес към настоящи играчи на Черно море, но той засега е само в сферата на запитвания. Такива има за крилото Николай Златев, Виктор Попов и Иван Дюлгеров. Логично, предвид това, че все още е на 17, най - много са запитванията за Златев, но на "Тича" смятат, че най-разумно за него е да извърви пътя на Мартин Минчев, преди да се озове в друг клуб. Крилото първо трябва да се утвърди в отбора, да допринесе за клуба и едва тогава да погледне в посока чужбина. Варианти с преотстъпване на Златев в клубове зад граница не стои на дневен ред на този етап.