На 23 март се състоя сключването на договор за побратимяване между селата Добротица, част от община Ситово, в област Силистра и село Московей, Кагулски район в Република Молдова. Домакин на събитието беше кмета на село Московей - Степан Волков.

Инициативата за това мероприятие бе на председателя на фондация "Бъдеще 2008" - Ивайло Ангелов. Изборът именно на тези две села не е случаен, тъй като на територията и на двете села функционират винарски изби, а в село Московей почти половината от населението е съставено от етнически българи.

Българската делегация се състоеше освен от председателя на неправителствената организация от Силистра и от кметицата на село Добротица - Искра Георгиева, старши учителката по история от ОУ "Отец Паисий" - Добротица- Ангелинка Русева, Гергана Георгиева от винарска изба "Тодор Опрев" - Добротица и Нежля Захариева - служител на същата винарска изба в добруджанското село.

Домакините в лицето на директорката на местната гимназия в Московей - Тамара Кассир и кметството посрещнаха гостите с много добре подготвена културна програма с изпълнения на български народни танци и песни от учениците на гимназията.

След богатата културна програма в гимназията на село Московей, кметицата на село Добротица връчи поздравителен адрес от областния управител на Силистренска област - Николай Неделчев както и разнообразни подаръци и сувенири от община Ситово, част от която е Добротица.

След това кметовете на двете села подписаха тържествено в кметството на Московей споразумението за сътрудничество в широк кръг от области между Московей и Добротица. Предпоставка за ползотворно             сътрудничество между двете села бяха  сходните им данни.

Българската делегация успя да посети и завода за вино в село Московей, където представителите на  винарска изба "Тодор Опрев" отправиха предложение за бъдещо сътрудничество и обмяна на опит. Освен това бе изявено желание и за сътрудничество и между гимназията в Московей и основното училище в Добротица.

Във втория ден от престоя си в Молдова гостите от България посетиха офиса на БТА в град Тараклия, където пред журналистката Ирина Богоева споделиха впечатленията си от историческия момент в село Московей. След това те посетиха Музея на културното наследство в Тараклия, където на добруджанци бе предоставена опознавателна екскурзия по част от местните историческите забележителности от уредничката на музея - Татяна Некит. Гостите от България си тръгнаха с огромно удовлетворение и вълнение от видяното и свършеното и с увереност в ползотворността и перспективността  на тази дружба и сътрудничество във всички направления - културно, образователно и социално - икономическо.