Множество концерти на известни български изпълнители и други събития предстоят във варненския квартал „Аспарухово” през пролетта и лятото. Програмата беше обявена от районния кмет Ивайло Маринов. 

Събитията ще започнат в навечерието на Цветница. В дните от 6 до 9 април всяка вечер от 19:30 ч. ще има концерти. Те ще започнат с народната певица Нелина, а в следващите дни ще гостуват Елица Тодорова, Веселин Маринов и Донко Марков. 

Седмицата от 24 до 30 април ще е посветена на храма „Св. Цар Борис“, който отбелязва 100-годишнина. В последния ден от април в него ще бъде отслужена архиерейска света литургия от варненския и великопреславски митрополит Йоан.

56-то издание на фестивала „Аспарухово пее и танцува” ще се проведе от 20 до 26 юни. То ще бъде открито от Валя Балканска и гайдаря Петър Янев. Специални гости тази година ще бъдат Васил Найденов, Глория, шоумените от „Тутурутка“, българските рок групи „Контрол“, ПИФ и други.

Второто издание на Q-JAZZ FESTIVAL ще се проведе от 13 до 15 юли в местността. 

От 21 до 29 юли в Аспаруховия парк ще се проведе второто издание на „Лятна фиеста“ с участието Тита, Симона Загорова, Николай Славеев, Криско, Славка Калчева, група „Сигнал“ и други.

От 22 до 23 юли любителите на зрелищни гонки с дронове ще имат възможността да наблюдават за пореден път международно дрон състезание. 

От 1 до 6 август ще фестивалът на късометражните филми „Карантината“. 

За трета поредна година район „Аспарухово“ ще бъде домакин на VARNA ROCK ADVENTURE от 11 до 13 август. „Най-дългата вечеря на плажа“ ще се проведе на 19 август с участието на дует „Ритон“.

Международният фестивал на хвърчилата е планиран за последните дни на август. 

Лятото ще бъде изпратено с VARNA OKTOBERFEST в дните от 28 септември до 1 октомври.