В Световния ден на театъра - 27 март, Младежки театър „Приятели“ представя новия си премиерен спектакъл „Пуканки“ на Бен Елтън. Проектът е реализиран съвместно с театралната група към Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Раковски и другата пазарджишка театрална школа - Театрална къща „Пластилин“. В духа на добрите партньорски взаимоотношения, режисьорът Александър Братоев успява да подбере най-точния състав за персонажите от сатиричната комедия.

Постановката „Пуканки“ с хапливата си ирония е действително подчертано съвременна комедия с горчив привкус, която показва обратната страна на славата и ни говори с човечност против насилието във физически и психически смисъл.

Спектакълът се явява и празнична кулминация, с която Младежки театър „Приятели“ ще отбележи 20-ия си сезон.

Театралната студия е наследник на актьорските школи в Младежки дом, водени от именити днес режисьори и актьори, чието начало е поставено през далечната 1971 година със самото създаване на институцията. През 2003 г. актьорът Александър Братоев поема щафетата от Гита Деянова. Участващите младежи по онова време избират името на трупата - Младежки театър „Приятели“.

В репертоара на „Приятелите“ тази година са  постановките „Кога побеждава любовта?“ в две части, обхващащи пиесите „Мечка“ и „Предложение“ на А. П. Чехов“ и детският спектакъл „Приказка за феи“ на Теодора Стамболска с авторската музика на Дияна Влъчкова. До края на сезона предстои и премиера по фрагменти от текстове на Джани Родари.