Тежка катастрофа е станала в четвъртък вечер на пътя Пазарджик-Белово, в района край село Лозен, съобщават от пресцентъра на полицията в Пазарджик. 19-годишен водач на лек автомобил „Ауди“ от гр. Белово е загубил управление и се е блъснал в движещ се насреща oпел, управляван от 28-годишна жена от село Ковачево.

На мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. При сблъсъка е починал возещият се в опела 29-годишен от същото село. В болница са транспортирани 47-годишна жена, 12-годишно момче и бебе на 1 година и 10 месеца, всичките от село Ковачево. Водачът на лекия автомобил „Ауди“ също е приет в МБАЛ - Пазарджик заедно с пътуващото до него 15-годишно момче от Белово. Състоянието на непълнолетния е тежко.

Съдят мъж, катастрофирал на софийските гробища и заспал след удара

Пробите за употреба на алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни. Взети са им и кръвни проби. На мястото е извършен оглед от дежурна група на РУ - Септември, уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Пазарджик. Шофьорът на аудито е задържан и е под полицейска охрана в МБАЛ - Пазарджик.

Около 16:00 часа вчера е станал и друг пътен инцидент между селата Звъничево и Братаница. Лек автомобил се е блъснал в задната част на микробус, който е бил спрял вляво на пътя. Леко пострадала е една жена, която е транспортирана от екип на Спешна помощ до МБАЛ - Пазарджик. 

Всички новини от Пазарджик