23-годишна жена е загинала при пътен инцидент на магистрала „Тракия“, в района на Нова Загора“, съобщиха от „Пътна полиция“ Сливен.
Произшествието е настъпило между товарен и лек автомобил.

ТИР-ът, със софийска регистрация, при движение в посока София, на 236 км от магистралата, е блъснал авариралия и намиращ се в аварийната лента лек автомобил с бургаска регистрация и включени предупредителни светлини..

Четири жени са пострадали при инцидента, като те са били извън превозното средство, поясни главен инспектор Илиян Николов, началник на сектор „Пътна полиция” в Сливен.

На място е загинала младата 23-годишна жена. Две от лицата са с тежки наранявания и са откарани в лечебно заведение в Стара Загора, а четвъртата жена след преглед е напуснала болницата.

Чуйте…

За тежкото произшествие е докладвано на Окръжна прокуратура Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Иззети са и двата автомобила. ТИР-ът е собственост на търговско дружество. Водачът е тестван на място за алкохол.  Пробата му е отрицателна, но тестът с дрегер за наркотици е положителен.
Дал е и кръвна проба след произшествието.

Шофьорът е задържан за 72 часа и утре ще му бъде повдигната мярка за неотклонение и задържане под стража, съобщи Ваня Белева-Терзиева, говорител на Окръжна прокуратура -Сливен.

При доказване на вина, той може да получи наказание "затвор “ от 5 до 15 години и лишаване от право да управлява МПС.

Чуйте

„Това е първи акт за шофьора на товарния автомобил, но е санкциониран 21 пъти с фишове за различни провинения“, каза още главен инспектор Илиян Николов.

 Чуйте…