Пловдивският митрополит Николай отслужи празнична литургия в асеновградския храм „Св. Николай Чудотворец“ за днешния Нукулден, съобщава tvsat.bg. Празничното богослужение започна рано тази сутрин, в съслужие с Доростолския митрополит Яков, Смолянския епископ архимандрит Висарион, архиерейският наместник на асеновградска духовна околия отец Йордан и местни свещеници. 

Празникът почетоха кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, зам.-кметът инж. Петър Петров, кметът на Куклен Мария Белчева, представители на военното поделение в града, на бизнеса и много други миряни, дошли в църквата, за да се помолят за здраве и да почетат светеца, покровител на бедните, децата, моряците, рибарите, пътешествениците, търговците и банкерите.

„Вярата ни трябва да е чиста и спрямо нея да градим нашия живот, изпълнен с кротост, духовна сила и смирение“, каза в словото си за празника митрополит Николай. Той призова всички да обединят молитвите си за скорошното оздравяване на патриарх Неофит.

Митрополит Николай поздрави присъстващите в църквата, като изказа благодарност и удовлетворение от това, че и той носи името на Свети Николай Чудотворец. 

Днес празнуват над 186 000 именици у нас – над 52 хил. жени и почти 135 хил. мъже. Пожелаваме им хубав празник и със здраве да си носят името!