Финансист, милиардер, филантроп, американец с източноевропейски корени и еврейски произход. Тази многолика идентичност го прави идеалният анти-герой в множество конспиративни теории.

Джордж Сорос е описван като „кукловод“, който задкулисно ръководи и цели създаването на „нов световен ред“. 

Той е обвиняван в подкопаване на суверенитета и дестабилизиране на държавите, като финансира масова миграция и антиправителствени протести и контролира голяма част от медиите в САЩ и Европа. 

Сорос е представян и като „евреин-ционист“, и като „нацист“, две абсолютно противоречащи си твърдения, които обаче явно не правят впечатление на тези, които наричат част от журналистите, включително и нас, както и определена група политици и активисти, “соросоиди” и “грантаджии” ,”марионетки“, които обслужват интересите на злодея-хегемон, „джендъри“, „либерасти“, „платени анализатори и политици“, „жълтопаветни протестъри“ и пр.

Предаването "Властта на гражданите" се реализира в рамките на проект „Какво можем заедно“, финансиран от Фонд Активни граждани България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация Дарик и Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България. 

www.activecitizensfund.bg