Все още община Русе не е направила необходимото за да започне сериозната работа по “Летище Русе”. Няма движение по документите необходими за нотификация от ЕС,с което да стане ясно, че това не е държавна помощ , които да позволят отпуснатите от държавта 2,6 млн лв да бъдат използвани от общината.

“Не ми е известно през последната седмица документите да са придвижени от страна на Общината. Казах ви, че това движение трябва да е дело на Община Русе. Бих се радвал ако има такова, бих ги окуражил. Това заяви в Русе министърът на транспорта Николай Събев.

Парите бяха преведени от държавата по сметка на Община Русе през месец декември, но по-късно стана ясно, че трябва верифициране от страна наМинистерството на финансите и ЕК, за да се убеди Брюксел, че това не е държавна помощ.

При последното си посещение в Русе, преди седмица министър Събев не отговори на въпроса дали продължават да контактуват с кмета Милков по този въпрос.

Събев поиска летището да бъде върнато на държавата, защото има готов оператор, който би могъл да поеме стопанисването му. Русенският кмет беше категоричен, че летището трябва да остане на русенци. В спора се намеси и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който покани министър Събев  обсъдят връщането на летище Русе на едно от редовните заседания на общинарите.