Министърът на МВР Иван Демерджиев изказа задоволство от свършената работа от служителите на ОД МВР Враца през миналата година, след като изслуша отчета за дейността на дирекцията през 2022г.  Министърът на МВР обеща, че вътрешното министерство ще удвои усилията си за залавяне на купения вот по време на предстоящите парламентарни избори. 

Разкриваемостта на престъпленията е с ръст 6 %  в сравнение  с предходната година, а  в края на годишния период  отчетената  разкриваемост е  54%. ,  информираха от ОД на МВР Враца.

„Отчитайки силните страни  в работата, ще продължаваме анализите за подобряване на резултатите във всички сфери на полицейската дейност така, че да осигурим нужното спокойствие и сигурност на гражданите“, каза още министър Демерджиев.

Най-близкото предизвикателство пред системата на МВР са бъдещите парламентарни избори и връщането на хартиената бюлетина, където МВР ще работи оперативно и в по-голям мащаб за да предотврати купения вот. Ще удвоим усилията си в тази насока, каза още министър Демерджиев.

"Няма проблем в работата на ОД на полицията във Враца. Доволен съм от работата, която вършат колегите в ОД на МВР и директора старши комисар Цветко Нинов". 

Посещението във Враца е част от обиколка в страната, която продължава, тя е  свързана не само с предстоящите парламентарни избори, а и с времето, което има да управлява това служебно правителство, уточни пред журналисти  министърът на МВР. "Основната ни цел е да се оптимизира работата и да се обезпечи реда и сигурността на гражданите", каза още Демерджиев.

По отношение на помощта за пострадалите от земетресението в Турция, министърът поясни, че служители на МВР от Столична община  са отлетели вчера със самолетите "Спартан" на мястото на разрушенията

"Помагат на хората в Турция, като местните служби координират работата им. Екипите, които се движат с планинските кучета, също напредват. Теренът е сложен, затова те напредват бавно към най-засегнатите райони. Има още спасители, които можем да изпратим. Чакаме турските колеги да поискат помощ. Ние сме готови да реагираме".

Преди да пристигне във Враца министър Демерджиев посети АЕЦ Козлодуй.

На отчета на ОД МВР Враца присъства и зам.- министърът на МВР Венцислав Катинов.