МБАЛ – Сливен към Военномедицинската академия отбелязва 100-годишнина от създаването на лечебното заведение. В рамките на тържествените чествания ще бъде открита реновираната сграда на Отделението по инфекциозни болести.

За повода в Сливен днес пристига министърът на отбраната Тодор Тагарев. В града тoй  ще участва в дискусионна кръгла маса на Съюза на офицерите от  резерва…

Министър Тагарев ще бъде официален гост на честването на  100 години от създаването на Военната болница в Сливен и ще открие реновираната сграда на Отделението по инфекциозни болести.

Дискусионна кръгла маса на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОРА), е посветена на ползата от съвместните проекти и съоръжения за националната сигурност на страната.

Събитието ще бъде открито с встъпителни слова на министъра на отбраната, председателя на парламентарната комисия по отбрана, представители на областната и общинската администрация в Сливен и Ямбол.

Военната болница в Сливен е наследник на на III балканска дивизионна болница от 1892 година. По силата на Ньойския договор от 1921 г. е закрита, но само две години по-късно е възродена.

Днес здравното заведение, намиращо се на ключово за региона място, е водеща многопрофилна болница, обслужваща с приоритет войските на Югоизточна България. Разположението й е ключово. Наблизо са полигона „Ново село”, авиобазата в Безмер и пристанище Бургас..