Министър-председателят на Италия Джорджия Мелони съобщи, че се е разделила с дългогодишния си партньор Андреа Джамбруно, съобщава Би Би Си.

Тя обяви раздялата в социалните мрежи часове, след като телевизионно предаване излъчи недвусмислени коментари, направени извън ефир от телевизионния водещ Джамбруно по адрес на свои колежки.

Министър-председателят на Италия Мелони се разделя с партньора си след неприличните му забележки в ефир

Снимка Х (twitter): Джорджия Мелони и Андреа Джамбруно

Мелони заяви, че връзката, "която продължи почти 10 години, приключва тук. От известно време пътищата ни са различни... време е да го признаем".

Двойката се запознава през 2015 г. и има дъщеря на седем години.

В публикацията си тя също така благодари на 41-годишния Джамбруно за "прекрасните години, които прекарахме заедно, за трудностите, през които преминахме, и за това, че ми даде най-важното нещо в живота ми - дъщеря ни Джиневра".

Тя добави: "Всички онези, които се опитаха да ме направят по-слаба, като нападнаха семейството ми, трябва да знаят, че дори и капка вода да се надява да разбие скала, скалата винаги ще си остане скала, докато капката е просто вода."

Джамбруно попадна в "горещ" скандал по-рано тази седмица, след като сатиричното телевизионно предаване Striscia La Notizia излъчи негови коментари извън камерата, в които той изглежда флиртува с колежка, като ѝ казва: "Ти си толкова умна... Защо не се запознах с теб по-рано?"

В четвъртък бяха излъчени още по-явни коментари извън ефир, в които Джамбруно беше чут да пита друга колежка дали обвързана, или е в свободна връзка.

Чува се как той се хвали, че има афера, и казва, че "всички" в Mediaset, телевизионната компания, за която работи, "го знаят, а сега и вие", а след това прави неприлични намеци за групов секс.

Чува се как Джамбруно пита: "Ще се присъединиш ли към нашата група, към нашата работна група?"

Когато друг глас пита: "Ами ако са те е записали?", се чува как той отговаря: "Какво толкова лошо съм казал? Ние се смеем, шегуваме се."

Журналистът все още не е говорил нито за публикацията на министър-председателя в социалните мрежи, нито за коментарите му извън ефир.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм