Областният управител на Сливен Минчо Афузов е подал заявление за освобождаване от поста, съобщи самият той днес. Докато Министерският съвет одобри заявлението му, функциите на областен управител ще изпълнява досегашният му заместник Антоний Андонов.

"Погрижили сме се да не остава административен вакуум в Областна администрация и господин Андонов по задължение и по право ще изпълнява важните административни функции, които има областния управител", поясни Минчо Афузов.

Той посочи още, че не знае правителството на кого ще възложи отговорността да поеме поста областен управител.

"Надявам се да е човек, който ще има достатъчно опит и възможности да продължи нещата, които не сме успели да довършим", коментира досегашният областен управител.

По отношение на това дали ще бъдe  издигнат като кандидат за кмет на Община Сливен на предстоящите избори за местна власт от БСП, той поясни, че това е въпрос, който сега не стои на дневен ред. По думите му, БСП има  строги и точни правила за това как се издига кандидатура и как тя се приема.

 "Аз като партиен член съм длъжен да се съобразя с тях. Освен това, една от причините за подаването на молбата ми за освобождаване от поста, е свързана и с решение на Националния съвет на БСП от преди две седмици, а именно  - недопустимо е партийни членове да участват в органи на административната власт, ако не са изпратени там от БСП", каза в заключение Минчо Афузов.

Чуйте..