Международното изложение за текстил и мода ТексТейлър Експо 2023 се открива днес в Пловдив. До 7 октомври в панаирa ще се представят най-актуалните тенденции и технологии в индустрията за облекло и аксесоари. Обхванати са всички сегменти: висша мода, бутикови линии и конфекции на дрехи, трикотаж, кожи и обувки.

4-ото издание на „ТексТейлър Експо“ ще бъде официално открито от 11:30 часа пред Палата №2 на панаира. Лентата ще пререже заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев. 

Сред гостите и участниците в изложението са доц. Иван Донев – преподавател и гост-лектор в различни университети, световно известеният дизайнер проф. Лаура Бруфани – преподавател в Международната академия за висша мода и изработване на костюми „Коефия“ - Рим, и Йордан Беловодски – изпълнителен директор на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК).

Участие в изложението са заявили компании от 7 държави, сред които както утвърдени марки, така и нови производители. Тази година експозицията се обогатява с още един тематичен акцент -  интериорен дизайн. Италианска мека мебел ще впечатли посетителите със стилни предложения за обзавеждане. За първи път ще бъде представена и мъжка модна линия на водеща марка от Полша. Детското облекло е другото ново направление в четвъртото издание на ТеxTailor Expo 2023. 

Китайски и индийски производители ще представят богатство от текстил за вечерна, спортна и всекидневна мода. Фабрики за машини за текстилната инустрия също се представят на изложението.

„За първи път старт-ъп зоната е толкова голяма и включва 12 прохождащи компании. Освен на собствени щандове, те ще имат възможност да покажат свои колекции от дрехи, обувки и аксесоари с дефиле“, сподели топ дизайнерът Иван Донев.

„ТексТейлър Експо“ 2023 предвижда богата и полезна за изложители и посетители съпътстваща програма. Тридневната изложба е наситена с ревюта, семинари и обучения, презентации на иновации и визии в модния бранш.