За четвърта година Лечебни заведения „МЕДИКА“ проведоха кампанията „Доброволно четене“. Инициативата обхвана група ученици от  Математическа гимназия „Баба Тонка“ и Английска езикова гимназия „Гео Милев“ от 10-ти до 12-ти клас.  Младежите посетиха отделенията по Съдова хирургия и Ортопедия и травматология на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, и физиотерапевтичната болница „МЕДИКА“ на 5-ти декември 2023 г. /вторник/. По време на визитата си, учениците зарадваха пациентите и разведриха деня им с увлекателен прочит на позитивни разкази.

Лечебни заведения „МЕДИКА“ често организират нестандартни инициативи, чрез които дават възможност на ученици да се срещнат със специалисти, да се запознаят с работата в болница и да направят своя избор за професионална реализация. Медицината е хуманна и благородна професия и всеки, който я упражнява, носи в себе си частица от духа на доброволчеството. Всеизвестно е, че след дългия и натоварен ден голяма част от лекарите и сестрите се зареждат с положителна енергия чрез четене. Поредната интерактивна инициатива на МЕДИКА дава възможност на добрия пример към по-младите и допринася за развитието на обществото. 

Доброволците споделиха, че с нетърпение са очаквали да зарадват пациентите на болницата със своето присъствие. Всеки от участниците в инициативата получи книга от болницата с послание „Създавайте истории с добрите си дела!“