На 29-ти февруари в зала „Магнум“ на Втора клинична база се проведе тържествена церемония по дипломиране на третия випуск - 2023 магистър-фармацевти на Медицински университет – Плевен.

В приветственото си слово, ректорът на висшето училище проф. д-р Добромир Димитров каза:

„Днешната промоция е нещо повече от празник, това е историческо събитие, защото вие сте випускът от магистър-фармацевти, които се дипломират в годината на 50-годишния юбилей на висшето училище. През тази година академичната общност отбелязва 50-годишнината на МУ-Плевен от онзи исторически момент, от който през далечната 1974-та година, основателите и пионерите посяха зърното на медицинското образование и наука в Плевен.

Фармацевтът, както и лекарят, не спира да учи цял живот – стремете се към усъвършенстване, не спирайте да се развивате, винаги търсете новостите".

Зам.-министърът на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски, който беше официален гост на събитието каза:

„Днес е празник за дипломираните студенти и техните родители. Празник е и за нас – техните преподаватели и за академичното ръководство затова, че има нови хора, които се вливат в редиците на родната медицина и фармация“.

Той поднесе приветствие към абсолвентите от името на министъра на здравеопазването проф. Хинко Хинков.

След успешно завършен 5-годишен курс на обучение, дипломи за магистър-фармацевт получиха 47 дипломанти, от които двама са с отличен успех.

Отличничката на випуска маг.-фарм. Анита Тинева поздрави своите колеги и отговори на приветствията на гостите на празничното събитие.

Освен плакети „Отличник“ и луксозни дипломи, магистър-фармацевтите с отличен успех получиха грамоти от Българския фармацевтичен съюз и освобождаване от членски внос за една година.

След като абсолвентите произнесоха тържествено клетвата на магистър-фармацевта, ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров връчи официално дипломите на Випуск 2023.

Официални гости на събитието бяха зам.-министърът на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски, почетният ректор на МУ-Плевен академик д-р Григор Горчев, председателят на Българския фармацевтичен съюз маг.-фарм. Димитър Маринов, управителят на МБАЛ "Света Марина" - Плевен Ивалена Василева и Николай Черноземски – член на Съвета на настоятелите и директор на Международна изследователска фондация „Хасуми“ – България.