Осъден за жестоко убийство на свой съсед в пазарджишкото село Попинци обжалва наложеното му от Пазарджишкия окръжен съд ефективно наказание от 11 години и половина затвор. Делото започна днес в Апелативния съд в Пловдив, съдия-докладчик е Христо Крачолов.

Мъжът е признат за виновен в това, че на 6 март 2019 година в с. Попинци умишлено е умъртвил свой възрастен съсед, като го намушкал с нож, а човекът починал няколко дни по-късно. 

Отношенията между съседите били влошени, след като подсъдимият залял с бензин една от дъщерите на пострадалия. Във фаталния ден подсъдимият проследил съседа си, като карал с колата след него и стадото му и го псувал. По-късно взел със себе си свой съселянин и заедно отишли до двора на бившето ТКЗС, където пострадалият бил със стадото си от кози. Подсъдимият се нахвърлил да бие пастира, но той се отбранявал с тояга. Издебнал и го намушкал с нож в гърдите. След това си тръгнал. Близките на пострадалия го намерили часове по-късно. Веднага извикали помощ на телефон 112. Пострадалият посочил подсъдимия като свой нападател. Въпреки че, претърпял няколко операции в болницата в Панагюрище, раненият починал на 1 април 2019 г. от нараняванията си.