25-годишен водач от гр. Вълчедръм е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Лом за блъскане на пешеходка и напускане на местопроизшествието с цел да се укрие.

 На 05.11.2022 г. около 18,35 ч. в РУ Лом е получен сигнал за ПТП, при което лек автомобил ударил пешеходка на ул. "Раковски" в гр. Вълчедръм.

При пристигане на място служителите на РУ Лом установили, че лек автомобил с неизвестна марка и модел блъснал с дясната част пресичащата платното за движение 64-годишна пешеходка от същия град.

След ПТП водачът не спрял, а продължил движението си, за да се укрие.

Пострадалата е транспортирана в МБАЛ Лом, където след извършен преглед е установено, че е с разкъсно- контузна рана в долната част на лява подбедрица и е настанена в лечебното заведение под наблюдение.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Лом по „горещи“ следи установили автора на ПТП-то – 25-годишен местен жител, който реализирал ПТП-то с лекия си автомобил „БМВ 520“.

Автомобилът е открит със съдействието на служители Второ РУ София на следващия ден пред блок в кв. "Надежда" с видими следи от ПТП по предната дясна врата и липсващо странично дясно огледало.

В хода на работата е изяснено, че автомобилът е придвижен до гр. София от бащата на водача.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3, във връзка с чл. 342, ал.1 от НК.