Две тежки произшествия са станали в първия ден от новата седмица в Пазарджишко, съобщават от полицията. ​Мъж на 37 години е загинал на място, а други четирима души, сред които и 6-годишно дете, са ранени.

Рано сутринта на кръстовище в областния град 56-годишен шофьор на „Фолксваген“ от панагюрското село Левски е блъснал пресичащите на пешеходна пътека 34-годишна жена и нейния 6-годишен син от Пазарджик. Майката и детето са транспортирани от линейка в МБАЛ-Пазарджик с фрактури на таза и на лявата ръка, без опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик, алкохолната проба на водача е отрицателна.

Втората и по-тежка катастрофа е регистрирана около 14 часа на пътя между областния град и съседното село Огняново. 64-годишен мъж от брациговското село Исперихово загубил управлението над лек автомобил „Ауди“. Колата навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в „Сеат“, управляван от 61-годишен жител на пловдивското село Ново село. В резултат на настъпилия инцидент е починал 37-годшен пътник в „Ауди“-то. Водачът на същия автомобил е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота а друг 27-годишен пътник в немското возило е с фрактура на таза и гръдна травма. На мястото също е извършен оглед, води се досъдебно производство.