Мащабното събитие за събиране на капачки и стотинки във Варна ще се проведе днес пред Катедралата дори и при дъждовно време. То ще бъде открито в 9:00 ч. от варненския и великопреславски митрополит Йоан  и ще продължи до 14:00 ч.

Пластмасови капачки трябва да се предават в торби, чували или кашони, но не и в туби. Стотинките могат да бъдат от всички номинални стойности, като не е задължително да бъдат сортирани. Трябва да са в здрави съдове или торби, предупреждават организаторите от сдружението „Аз Вярвам и Помагам”.

По време на събитието ще бъде изградена огромна стена от LED екрани в размер  колкото камион. На нея ще се предава на живо случващото се в базата, където се извозват и сортират капачките преди да бъдат превозени до завода за рециклиране.

Ще има и благотворителен базар, като събраните от продажбите средства ще отиват в подкрепа на каузите на „Аз Вярвам и Помагам”. Досега в едноименната благотворителна кампания за събиране на капачки, стотинки и парични дарения са закупени и дарени медицински апаратури, оборудване, техника, първата за Варна специализирана детска линейка и първият в България мобилен пункт за кръводаряване.