В рамките на следващия пакет от военна помощ американските власти ще предоставят на Киев нова партида ракети HARM, боеприпаси за реактивни системи за залпов огън HIMARS и зенитни ракетни системи NASAMS. Това съобщи Пентагонът, предадоха от БГНЕС.

Около 70 крилати ракети са били изстреляни срещу Украйна днес

Освен това Съединените щати ще прехвърлят на Украйна 150 тежки картечници за борба с безпилотни летателни апарати, 200 прецизно управляеми снаряда за 155-милиметрови артилерийски оръдия, 10 000 120-милиметрови минохвъргачки, 150 бронирани високопроходими автомобила Humvee, над 100 други превозни средства, над 20 милиона боеприпаси за стрелково оръжие, над 200 генератора и резервни части за гаубици калибър 105 мм и друго оборудване.

САЩ въоръжава мощно Украйна с нови оръжия и военен пакет за 775 млн. долара

Новият пакет възлиза на 400 млн. долара. Въоръжението ще бъде предоставено на Украйна от запасите на Пентагона. Общо при сегашната администрация на Вашингтон САЩ са отпуснали над 19,7 млрд. долара за военна помощ на Киев, като 21,8 млрд. долара са отпуснати от 2014 г. насам.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм