В своя Twitter предприемачът Илон Мъск добави функциите на амфибия към бъдещия електрически пикап на Tesla, предаде БГНЕС.

Според ръководител на Tesla, електрическият пикап Cybertruck ще бъде "достатъчно" водоустойчив, за да може да пресича малки водни басейни. Мъск подчерта, че ще бъде възможно с колата да се преплават малки реки, езера и дори морета.

„Тесла“ изтегля над 1 млн. автомобила заради опасни за нараняване на пръстите прозорци

Като пример Мъск посочи разстоянието между база на SpaceX и остров Саут Падре в Тексас, които са разделени от водна маса. Милиардерът подчерта, че ще бъде възможно да се измине това разстояние с пикап Cybertruck.

„SpaceX“ иска да предоставя сателитен интернет в Иран

Журналисти от Electrek отбелязаха, че най-късото разстояние между посочените точки е около 360 метра. Авторите също така отбелязват, че Мъск не уточнява дали електрическата кола ще може да се движи по вода без специални модификации или дали е необходимо да се използва плаваща платформа.

През 2020 г. основателят на Tesla отбеляза, че дизайнът на електрическата кола Model S позволява на колата да остане на вода. „Тягата ще бъде създадена от въртенето на колелата“, отбеляза Мъск.

Мъск: Ще продадем 20 млн. електромобила през 2030

Миналата есен стана известно, че Tesla няма да има време да пусне електрическия пикап Cybertruck до 2022 г. - компанията отложи началото на производството до 2023 година. Пикапът беше представен през ноември 2019 година.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм