В надпреварата, която се състоя на 18 ноември в Морската гара в Бургас, сили мериха 29 мъжки и 4 дамски отбора, като по регламент дирекцията-домакин участва с два отбора. Те се състезаваха в дисциплините „Теоретична подготовка“, „Оказване на първа долекарска помощ – теория и практика“, „Стрелба“, „Майсторско управление на автомобил“, „Майсторско управление на мотоциклет“ и „Практичен изпит по оказване на първа долекарска помощ“.

Елизар Илиев се класира на първо място в дисциплините „Стрелба с пистолет“ и „Оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП“ и трето място в „Теоретичния изпит по специализирана подготовка". Марио Марков зае второ място в дисциплината „Управление на автомобил“  и трето място в „Оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП“. Отборът на габровската дирекция се класира на първо място в „Генералното отборно класиране“.

Припомняме, че миналата година  Марио Марков и Елизар Илиев спечелиха второ и трето място в Националното състезание „Пътен полицай на годината – 2022 година“, в генералното отборно класиране спечелиха Марио Марков и Елизар Илиев от ОДМВР-Габров. Най-добър резултат по „Теоретична подготовка“ показа Елизар Илиев от ОДМВР – Габрово.

Наградите на победителите бяха връчени на церемония, на която присъстваха директорът на ГДНП гл. комисар Атанас Илков, началникът на „Пътна полиция“, ГДНП комисар Димитър Мичев, директорът на ОДМВР - Бургас ст. комисар Емил Павлов,  д-р Надежда Тодоровска от БЧК и Мария Лазарова от ДАБДП.