Подобряване на инфраструктурата в „Младост”, спиране на презастрояването и обръщане на районната администрация към гражданите са основните задачи пред  кандидата на коалиция "БСП за България" за кмет на „Младост” Мария Тодорова.

„Пътищата са в отвратителен вид. Тези частични козметични промени, които се правят в момента с оглед предстоящите избори, не решават въпроса. Няма тротоари, а уличното осветление е може би някакъв мит в район „Младост”, заяви Тодорова в интервю за Дарик. 

Тя се обяви за ограничаване по законов начин на строителството във втория по големина варненски район. „Този район, който ние знаме като зелен, който имаше тревни площи, детски градини, паркове и свободни пространства, в момента не е зелен , а сив и потънал в прах. Това притеснява и мен като живуща в района”, изтъкна Мария Тодорова, която е специалист по търговско право.

При срещите й с жителите на района като проблем е посочена липсата на усещане за присъствие на полицията, дори в района около Трето РПУ. Според Тодорова в района има нужда от Младежки дом, библиотека и информационен център за хората в неравностойно положение. 

Сходни са проблемите  и в „Аспарухово”, заяви издигнатият от "БСП за България"  кандидат за кмет на южния варненски  район Мартин Златев. Според него там също има проблем с престъпността, а големият проблем за квартала е ремонтът на Аспарухов мост, който при пътен инцидент на моста блокира връзката с останалата част на града. Златев е на мнение, че в района от другата страна на моста има нужда от обособяване на изнесен спешен център с една линейка.  

В „Аспарухово” има проблем и с отводняването. Няма отводнителни шахти, на парче се правят нещата по ул.”Средец””, изтъкна Златев. Според бизнесмена сметосъбирането в района е под всякаква критика, а започналите дребни ремонти са без никакви проекти. 

„Ние, издигнатите кандидати на „БСП за България”, определено не предлагаме грандомански проекти като виенските колела, басейн и т. н. Ние предлагаме малки, дребни, но изпълними решения”, изтъкна той.

Необходимо е районният кмет да има по-голяма свобода, като разполага с бюджет, който се контролира от Общинския съвет. Необходимо е и връщане на административното обслужване кв”Галата”, смята  претендентът за кмет на „Аспарухово”.  

Целият разговор с Мария Тодорова и Мартин Златев е в прикаченото аудио.