Диего Марадона е паднал и се е ударил по главата само седмица преди да почине. Той обаче не е бил откаран на преглед в болница, информира "24 часа".

Това сензационно обяви адвокатът на медицинската сестра Дахиана Гисела, която се е грижела за легендата.

Кметът на Буенос Айрес обвини футболни фенове за провокации по време на прощаването с Марадона

Марадона се е ударил от другата страна на главата, а не от тази, от която му бе направена мозъчна операция за отстраняване на субдурален хематом.

Потвърждава се и теорията, че Марадна е бил сам, когато е починал. Той е бил настанен в малка стая в наета къща от близките му, като в нея е имало и химическа тоалетна, защото не можел да слиза по стълбите.

Според предварителната аутопсия причината за смъртта е "остра белодробна ендема и хронична сърдечна недостатъчност".

Същата сестра е говорила с Марадона в петък и е била уволнена в събота. Гисела призна, че е била принудена да лъже при първоначалните си показания. Според "Кларин" тя чула Марадона да мърда в стоята си, но не влязла въте, за да го остави да спи. Чак по обед влязла в стаята с психиатър и психолог.

Стоичков: За мен Диего ще остане човек с много голямо сърце

Според Гисела от фирмата Medidom, която я е наела я принудили да напише, че о е проверила. "6,30 часа - пациентът си почива", "7,30 часа - чух ходене в стаята и диуреза в химическата тоалетна", "8,30 часа - продължава да си почива", "9,20 часа - отказва да му се направят провертките на виталитета". Следващото вписване е чак от 11,55 часа, когато в дома се появяват психиатърът Агустина Косачов и психологът Карлос Диас.

"След няколко почуквания на вратата болният не отговаря", е вписано в този момент. В 12,10 часа е записано "пациентът няма пулс. Направен му е сърдечевн масаж, но безуспешен".

Прокуратурата е получила и записът на предната сестра, която е била на смяна до 6,30 часа сутринта. "Пациентът си почива, спи и диша нормално", се казва в него.

Линейката е дошла сравнително бързо според записите на Medidom. Сигналът е получен в 12,17 часа, а екипът е бил на адреса в 12,28 часа.

Почина Диего Марадона

Разследването се води от офиса на главния прокурор на Сан Изидоро и в него са заети прокурорите Лаура Капра, Джон Броярд, Патрисио Ферари и Косме Ирибарен. Съдията по гаранциите Орландо Диас лично промени разследването от "причина на смъртен случай" на "смърт по непредпазливост". "Има тотална и абсолютна липса на контрол на ситуацията при лечението. И вече има доказателства за това", твърди той.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук