Майки, деца, медицински сестри и колеги се събраха днес на мълчалив протест пред сградата на Община Сливен в подкрепа на кинезитерапевта и специалист по китайска акупунктура Юсеф Алтабиб. Сред събралите се бе и семейството на либиеца – съпругата  и синът му.

Към момента той се намира в Центъра за временно настаняване на чужденци в  Любимец, след като преди месец е задържан от службите по миграция и изпратен там.

По думите на протестиращите Юсеф, който вече 23 години живее в България  е несправедливо обвинен. Те споделиха, че го познават като отличен професионалист и човек, милеещ за страната, осигурила му втори дом.

Чуйте в аудиото...

Съпругата му Светлана Ченкова, която е рехабилитатор,  разказа, че е арестуван по донос и с обвинение от преди осем години.…

Чуйте..

Делото по обвинение на Юсеф е разгледано от Административния съд в Сливен, предстои становището на Върховния съд.

Адвокатът Светослав Раднев поясни, че в случая се касае за административно производство – експулсиране на либийския гражданин Юсеф Алтабиб. В момента се очакват две решения - на Административен съд Сливен и на Върховен административен съд,  като има реална опасност той да бъде експулсиран в Либия..

Чуйте..