Художничката Майя Ананиева стана носител на най-високото отличие за арт педагог на 24-та Международна младежка художествена изложба „Nova Zagora 2022“. Жури с председател професор Марин Добрев е присъдило единствената награда „Диплом за най-добър преподавател на името на професор Стоян Стоянов“ на художествения ръководител на арт школа „Колорит“, както и „Награда за колекция“ и „Диплом за преподавател“.

Трите награди са присъдени за изключителната колекция от творби и принос към международния арт форум. 

Тази година в конкурса са взели участие художествени школи и училища по изкуствата от 32 страни от различни континенти. За индивидуални творчески постижения  с „Почетна награда“ са отличени шест деца от школата. Алекса Димитрова, Борис Кръстев, Ивайла Петкова, Натали Йотова, Радост Рангелова и София Младенова. Международната младежка изложба е експонирана в залите на Художествена галерия “Руси Крабиберов“ в град Нова Загора. Организатори на конкурса са „Сдружение Нова Загора“ и Студио за изобразително изкуство „Дъга“.

По думи на Майя Ананиева, за нея тази награда е чест и високо професионално признание, получена в много силна конкуренция. Тя споделя наградата със своите невероятни ученици от арт школа „Колорит“.