Първото издание на театралния фестивал „Магията на живата сцена” стартира в град Раковски на 21 октомври. Двудневното събитие ще се проведе в Народното читалище „Св. Св. Кирил и Методий“, където любителски театрални трупи от цялата страна ще участват в конкурсна надпревара за най-добри авторски спектакли.

По време на „Магията на живата сцена” любителите на театралното изкуство от Раковски и околността ще могат да се насладят на постановки като “Комедия от грешки” по Шекспир, “Под чехъл” по Стефан Савов и “С чужди - драг, вкъщи - враг” по Иван Вазов.

Официалната церемония по откриване на Фестивала ще се състои на 21 октомври от 10:00 ч. в Зрителната зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий”. На следващия ден от 18:45ч. ще се проведе и церемонията по награждаване на най-добрите творчески постижения. Актьорската игра на различните състави ще бъде оценена от тричленно жури в лицето на Ангелина Славова, Хари Терзиева и Иван Гаджев.

Фестивалът се организира от театралната група към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий” и се осъществява с подкрепата на Община Раковски, Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов и Катедра „Стратегическо планиране“. За повече подробности може да посетите страницата на фестивала във Фейсбук, където ще намерите програмата на спектаклите, както и актуална информация за събитието.