Русенският университет „Ангел Кънчев“ има удоволствието да Ви покани на 31 октомври от 13.00 часа в зала „Сименс“ на публична лекция на световноизвестния диригент Йордан Камджалов на тема „Съвременните тенденции в образованието - възможни решения“.

В своята презентация маестро Камджалов ще изложи своите виждания относно съществуващите проблеми в съвременната образователна система и начините, по които те биха могли да бъдат преодолени. Той ще запознае аудиторията с най-новите проекти на фондация „Йордан Камджалов“ в областта на образованието и възможностите за участие в тях на желаещите да работят в името на просветата.

Йордан Камджалов е едно от ярките имена в областта на музикалното изкуство у нас и в чужбина. Учи дирижиране в София и  Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина има впечатляващи изяви на три континента. Лауреат на редица международни конкурси за диригенти. През 2011 г. е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 г. е Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата през 2020 г.

През 2014 г. НАСА и Международният център по астрономия дават дават неговото име на астероид 52292 като заявяват, че „той свързва света на музиката с очарованието на вселената“. Съосновател и член на съюза на Генералните музикални директори и Главни диригенти в Германия. Съучредител на фондация „Йордан Камджалов“ през 2010 г. Инициатор и създател ла Музикална Лаборатория за Човека – хор и ансамбъл, през 2014 г. От 2015 г. е Артистичен директор и Главен диригент на международния български GENESIS ORCHESTRA, който обединява доказани български изпълнители от страната, Европа и света. От 2018 г. е съучредител и Артистичен директор на ACADEMIA MUSICA – нова образователна форма към „Лаборатория за Човека“. Води курсове и майсторски класове както във висши учебни заведения в България, така и в Heidelberg University, Германия, Raffles Institution, Сингапур, Болоня, Италия и Harvard University.

Реализира редица звукозаписни проекти за престижни лейбъли като европейския гигант EDEL и германския CPO records.

През октомври 2017 г. е удостоен с най-престижната награда за класическа музика в Германия Echo Klassik заедно с клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров и Симфоничния оркестър на БНР в категория „Запис на концерти от XX/ XXI век“, а през 2019 г. получават номинация за друга престижна европейска награда в звукозаписния свят – Opus Klassik, за чието отличие има принос и създаденият от Йордан Камджалов GENESIS ORCHESTRA още с първия си запис.

Заповядайте на събитието и имате шанса да научите от първо лице за безпрецедентното дело и каузи на Йордан Камджалов и как може да се присъедините към тях.

Публичната лекция ще се състои на 31 октомври 2023 г. от 13:00 до 15:00 ч. в зала „Сименс“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Вход свободен.