Шаломия Бауърс, ръководител на фондацията Black Lives Matter (BLM), е подсъдим за кражба на 10 милиона долара от дарители. Това съобщава New York Post. Това предаде БГНЕС.

Твърди се, че Бауърс е прехвърлил 10 милиона долара по сметките на своята консултантска компания Bowers Consulting, която уж е предоставила услуги на фондацията. Делото ще се гледа във Върховния съд на окръг Лос Анджелис.

Осъдиха на затвор бивш полицай, нарушавал гражданските права на Джордж Флойд

Самият Бауърс отрича всички обвинения и смята, че е опит на недоволни от него активисти да завземат властта в движението.

Бауърс стана ръководител на Black Lives Matter Global Network Foundation през април 2022 г. Предишният лидер на Движението - Патрис Хан-Калорс, също бе обвинена в редица злоупотреби, след като бе установено, че притежава имоти на стойност десетки милиони долари.

Осъдиха на 21 години затвор причинилия смъртта на Флойд в САЩ

А бившият полицай Дерек Шовин, който уби афроамериканеца Джордж Флойд по време на ареста му, беше осъден на 20 години затвор.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм