Представяте ли си директор на музикален институт, спуснат „отгоре“ без никаква квалификация? Без представа от симфонична музика и взаимоотношенията в един оркестър, за него думата “такт” е непонятна и в музикален, и в морален аспект.

Това ще видят на Врачанска сцена меломаните, тъй като спектакълът се играе тази вечер.

В него се разказва за нов директор на оркестър, според когото това е професия до живот, започва да се разпорежда от първия миг и с присъщата си арогантност и невежество за един ден “сътворява” чудеса от безумия. Негова подгласничка е послушната му секретарка, а срещу него са целият оркестър, начело със синдикалиста и диригента.


Оформя се един изключително забавен концерт-спектакъл, чрез който се казват много горчиви истини за съвременната ни реалност.

Оригиналният сценарий поднася свръхзабавни словесни каламбури и диалози, които по невероятен начин се съчетават с класическата музика, в изпълнение на Симфониета-Враца, чиито задачи са не само музикантски, но и актьорски.


Освен блестящото присъствие на любимеца на публиката Герасим Георгиев-Геро, участници в този концерт-спектакъл са сопраното Росица Метаниева и младите, но вече добре познати актьори Соня Ковчезлиева и Илиан Божков. Автор на идеята и сценария е Юлия Манукян, а целият спектакъл преминава под диригентската палка на Левон Манукян. 

За сценария, музиката и творческото предизвикателство разказва диригентът Левон Манукян : 

Чуйте в прикачения звуков файл