"В българския политически океан, депутатите играят ролята на акули, каквито не са". Това заяви в “Стълбището” по Дарик главеният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян.

Той постави акцент върху необходимостта от по-компетентни и отговорни представители в парламента: "Некомпетентността е истинската опозиция в парламента." 

Газопровода „Турски поток“

Левон Хампарцумян сподели своето мнение относно газопровода „Турски поток“ и неговото влияние върху България, като каза: „Турски поток“ генерира приходи за България, но създава огромни геополитически преимущества за Русия." Той подчерта важността на общественото мнение и мрежите за влияние в определянето на позицията на страната по този въпрос.

Събитията около скандалът "Пирогов"

За случая с "Пирогов", Левон Хампарцумян коментира: "Това със сигурност е края на политическата му (Мустафа Емин) кариера, въпросът е колко време е нужно местната регистрация да реагира." Той подчерта важността на правоприлагането и прозрачността в политиката.

Васил Божков

Левон Хампарцумян сподели своите размисли за Васил Божков, като заяви: "Интересно е как ще развият нещата: Връщането му може би има външни интереси, които са го накарали да се върне, за да дестабилизира допълнително правителството." 

"Колкото и да е силната една корпорация, тя е по – слаба от едно правителство", допълни още българският банкер.

Състоянието на банките

Относно банките в България, Левон Хампарцумян коментира: "Икономиката ни работи, банките ни са добре капитализирани, най-накрая имаме стабилност." Това изказване подчерта важността на финансовата стабилност за развитието на страната.

На въпросът - има ли светъл лъч надежда за България?

Левон Хампарцумян отговори: "За съжаление, не е личност, това, което трябва да преборим, а са системи, екипи и процеси, които трябва да се доизграждат." Той призова за усилия за подобрение на институциите и процесите в страната, за да се постигне светла перспектива за бъдещето на България.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм