На пресконференция кметът Калин Каменов представи акцентите от Бюджета за 2023 година.

„Заради обстановката в държавата и дългият период без правителство, за пръв път се налага общините да приемат бюджет в периода август-септември. С моя екип изготвихме рамката, по която да продължим осъществяването на ключовите проекти и инфраструктурни обекти за Враца“ – добави още Каменов и допълни, че бюджетът за 2023 година е в размер на 116 595 122, което е с над 70 млн. лв. ръст за последните 8 години, в сравнение с бюджета за 2016 година.

Ключовите проекти, за които са осигурени средства, са: изграждането на парк в ж.к. „Сениче“, ремонт на пътя Чирен-Девене, обновяване на улици в града и селата, изграждането на детска площадка в ж.к. „Младост“.

В бюджета са предвидени близо 2,5 млн. лв. за пътната инфраструктура в града /междублокови пространства, улици и паркинги/, както и над 2,4 млн. лв. за пътната мрежа в селата.

Осигурени са средства за помощи за новородени, за асистирана репродукция и намалени цени на пътувания.

Предстои провеждането на обществено обсъждане на проектобюджета на 8 септември от 16:00 часа /в Градската концертна зала/, както и неговото гласуване от местния парламент.