„Имаме ясен план как да сложим намордници на търговските вериги и на всички останали корпорации в другите сектори със свръхпечалба, които буквално изстискват българките производители“ - С тези думи лидерът на „Изправи се. БГ“ Мая Манолова и част от новото широко ляво обединение „Левицата“ се обърна днес към симпатизанти в Бургас на финалната права на предизборната кампания.

Тя бе посрещната от водача в листата - трикратният световен и трикратният европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев от АБВ и кандидатите за народни представители от политическата формация, сред които Даниел Иванов от Гражданска платформа „Изправи се. БГ“ и Йоана Мръчкова от „Движение 21“. Манолова заяви своята пълна подкрепа за листата. И обяви основната цел на истинското ляво обединен: Без отстъпление да защитава правата на българските граждани.

Антон Коджабашев израви увереност, че в Бургас Левицата ще има висок резултат, а хоризонтът е и много по-висок.

Левицата пое ангажимент в следващия парламент да подготви и предложи законопроект за облагане на свръхпечалбите на корпорациите в секторите, в които има картелни споразумения. „Не става въпрос за квартални магазинчета, нито за бюро на архитект или малък офис. А за тези, които натрупаха десетки милиони левове и увеличиха печалбата си през миналата, уж кризисна година“, почерта Манолова. Тя даде за пример банковия сектор, търговците на горива, на оръжия, телекомите и пр. „Свръхпечалбите трябва да бъдат допълнително обложени чрез създаването на фонд „Солидарност“ чрез допълнителни ваучери, които да достигнат до най-бедните хора“, каза Мая Манолова.

Лявото обединение категорично се обяви за незабавно повишаване на заплатите и въвеждането на необлагаем минимум за хората с най-ниски доходи. Важен акцент в програмата на Левицата е и туризма-запазването на диференцираната ставка от 9 процента за хотелиерството и за ресторантьорството, както и премахването на бюрократичните пречки от администрацията за наемане на работници от трети страни. „Стимулите трябва да бъдат насочени към етнически българи“, заяви тя.

Формацията разчита на широка подкрепа от избирателите. „Българските граждани, всички онези, които са разочаровани от партиите, за които гласуваха през октомври, защото обещаха да разрушат порочния модел „Борисов“, а не го направиха, защото не пресякоха корупцията и се замесиха с нея, имат нужда от свой застъпник в парламента“, подчерта тя.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!