Лектори от Фондация „Бъдители“ ще гостуват на учениците от 12 ОУ „Елисавета Багряна". Събитието на тема „Моят път към желаната професия“ ще се състои на 7 февруари, вторник,  от 13:00 часа в сградата на училището по покана на Величка Христова – директор.

Лектори по време на събитието ще бъдат Биляна Панталеева – основател и председател на Фондация „Бъдители“, мениджър лични финанси и застраховане, Маги Богданова е съдружник в една от най-известните и иновативни счетоводни кантори в България и Емил Лесов – партньор  на една от големите немски компании в сферата на здравето и красотата.

Фондацията има за цел да подпомогне образователния процес на студенти, ученици и личности от всякаква възраст, мотивирайки и ориентирайки ги за професионалния живот. Под формата на разчупени и иновативни лекции те споделят за пътя, изминат от училище до днес.

Според лекторите личният пример в дома, училището, университета и обществото като цяло, е най-важен за младите хора. Именно той води до продуктивни действия и поемане на отговорност, чрез които се изграждат мотивирани и можещи личности. Фондацията стартира своята дейност като благотворителна инициатива преди 7 години, а доказателство за това колко ценен е личният пример е силния интерес към събитията. За този период от време „Бъдители“ са гостували на над 60 училища и университети, където са се срещнали с около 4800 млади хора.