Летният сезон е в разгара си, а заедно с него и прожекциите на късо кино под открито небе. За поредна седмица от екипа на Кинематограф са ни подготвили изключителни селекции от най-доброто в света на късометражните филми. Жителите на София и Стара Загора ще имат възможността да се насладят на десетки усърдно подбрани български и международни заглавия. Събитията се осъществяват със специалната подкрепа на Столична община. 

Всеки ден от 19-ти до 24-ти юли ще има прожекции на различни локации. В столицата това ще са дворът на Гьоте-институт България, Северен парк, Парк Младост 3, Парк Илиянци и стадиона на кв. Требич, а в Стара Загора домакин ще бъде емблематичната Къща на Архитекта. Всички прожекции ще бъдат безплатни с изключение на тази в Къщата на Архитекта, където входът ще бъде на дарения.

Kinematograf.bg отново са приготвили кино-гурме за любителите на седмото изкуство. В програмата са включени както култови, така и по-малко познати къси филми, а този път доволни ще останат и почитателите на дългата форма с пълнометражения Gundermann на режисьора Andreas Dresen. Филмът е носител на множество международни награди и разказва за живота на роденият комунистическа германия поет и музикант Герхарт Гурндерман. Сред заглавията са Струиндол на Зорница Георгиева, На червено на Тома Вашаров, Микрорайон на Ивелина Иванова, Better Nature на режисьора и сценарист Ралица Петрова, Mindless Crowd с гласа на Alan Watts и много други.

Прожекции:

19.07 – Стара Загора, Къщата на Архитекта, 20:30 часа

20.07 – София, Гьоте-Институт, 21:00 часа

21.07 – София, Северен Парк, 20:00 часа

22.07 – София, Парк Младост 3, 21:30 часа

23.07 – София, Парк Илиянци, 20:30 часа

24.07 – София, стадиона в кв.Требич, 20:30 часа

Инициативата се осъществява с подкрепата на Столична община, Район Младост, Район Надежда и Гьоте-институт

Детайлна програма тук.