„След като за последната година привлякохме над 20 млн. лв. инвестиции в туризма и над 35 млн. лв. в икономиката, активната ни работа по привличане на инвеститори продължава!

Кюстендил в партньорство със средния бизнес в Германия

Само в рамките на няколко седмици, за втори път с председателя на Общински съвет- Кюстендил Иван Андонов, бяхме домакини на среща с  господин Иван Тихов- представител за България на Федералната асоциация на средния бизнес в Германия – BVMW.“ сподели Петър Паунов- кандидат за кмет на община Кюстендил с №69 

Обсъдени бяха възможности за съвместна работа, като бяха представени конкретни обекти за инвестиции и проведени срещи с представители на местните стопански дейци. 

Кюстендил в партньорство със средния бизнес в Германия

На място на г-н Тихов беше презентиран и общински терен, който предизвика решителното му одобрение за реализация на значима инвестиция в областта на балнеологията и рехабилитацията. 

Кюстендил в партньорство със средния бизнес в Германия

След като се запозна с възможните процедури и срокове за проектиране и изграждане на здравно заведение,представителят на немските инвеститори изрази удовлетворение от добрата организация и експедитивния подход в работата на общинска администрация. След получаване на пълните данните и показателите за застрояване на терена, проектът ще бъде представен на членовете на BVMW.

Кюстендил в партньорство със средния бизнес в Германия

В  BVMW e.V Bundesverband членуват над 900 000 бизнес лидери и предприемачи в Германия с годишен оборот до 50 млн. евро. Компанията осъществява над 2 000 събития годишно, като това я прави и водеща сила при вземане на решения в немската политическа общност в Берлин и Брюксел.

Кюстендил в партньорство със средния бизнес в Германия

Иван Тихов и управляваните от него екипи фокусират усилията си да помагат на компании от Германия с инвестиционни интереси към нашата страна и да оперират и изграждат бизнес модели в България, в сътрудничество с българския бизнес във всички сектори на икономиката. С това Иван Тихов и дейността, която развива в България го превръщат в ключова фигура за растежа и развитието на българската икономика, в частта и с излизането на български компании на немски пазар, както и навлизането на немски инвестиции на наша територия.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм