Кукленият театър в Русе ще представи днес третата си премиера за този творчески сезон. "Момче и вятър" по българска народна приказка, драматизирана от Илия Деведжиев и поставена от режисьора Тодор Вълов, е подходящ спектакъл за всички над 5 годишна възраст и има продължителност от около 55 минути. 

Според режисьора постановката третира проблема повече проблеми, отколкото оригиналната приказка. “Необходимо е човек да се бори за по-добър живот и имаме нужда от повече бунтари, които да не се примиряват и преклоняват. Важно е постоянството и силата да не се отказваш, вялата, че ще успееш”, коментира Тодор Вълов.

Автор на сценографията и куклите е Стефка Кювлиева, а музиката за спектакъла е написана от композиторката Елена Методиева. 

В ролите ще видите актьорите Васил Маринов, Димитър Пишев, Ивета Маринова, Любен Русенски, Радинела Тотева и Гергана Либова – най-новият член на семейството на Куклен театър – Русе. 

Те споделиха, че творческият процес по подготовката на спектакъла ги е сближил още повече и че се надяват да предадат енергията, която са вложили в него на публиката.

Чуйте какво сподели екипът на спектакъла, начело с режисьора Тодор Вълов.