36-годишната Сана Марин някога беше наричана „най-готиният правителствен ръководител в Европа“. След нов клип, показващ как тя се забавлява на парти обаче, се появиха силни критики към премиера на Финландия, пише германското издание Kronen Zeitung

В Туитър се появи видео, на което се вижда как финландският премиер пее и купонясва. 36-годишната Марин рапира песен, танцува, видимо пияна и позира пред камерата.

Финландия конфискува стоки от руската граница

Според съобщения във финландските медии на фона на видеото може да се чуят хора, които крещят на висок глас, че искат кокаин. Преди това Марин е критикувана също, че твърде често ходи по фестивали или клубове.

Последното ѝ изпълнение също не премина без критика. Не е ясно обаче кога и къде е заснето видеото.

Бързо и лесно присъединяване на Финландия към НАТО обеща Столтенберг

Това видео показва министър-председателя на Финландия (брюнетка в бели панталони и черен топ) на частно парти. Финландия страда от рекордно високи цени на електроенергията, недостиг на специалисти по здравеопазване и грижи за възрастни хора и ето как нашият правителствен ръководител си прекарва времето!“, пише потребител.

Водещият на спортно токшоу Алекси Валавуори написа в Туитър: „Това е министър-председателят на Финландия Сана Марин. Някои казват, че е готина... Може би сред тийнейджърите.... Но отговорен лидер на страна в криза? Тя е най-некомпетентният премиер, който някога сме имали. Не знае нищо, моля, вземете си коженото яке и си подавайте оставката. Благодаря!

Финландия обяви, че ще изпрати още оръжия за Украйна

Малко по-късно финландският политик Иржи Керонен публикува екранна снимка на видеото, на която според нея на заден план се виждат бели "линии".

Финландия преразглежда решението за проект на руския "Росатом" за ядрен реактор

Спортният водещ Валавуори поиска Марин и всички присъстващи на видеото да си направят тест за наркотици. „Ако не го направи, "е ясно, че на частни партита, организирани от приятелския кръг на премиера, са били използвани наркотици и че самата Марин знае за това".

Не всички потребители обаче изказват възмущение.

 "Финландският министър-председател Сана Марин доказва, че може да купонясва здраво, ако се работи усърдно", пишат в Туитър.

Кристиан Шмит за властта в Босна и Херцеговина: Боклуци, пълни боклуци (видео)

„Сана Марин се превръща в символ на прогреса и това ми харесва. Ако винаги бяхме питали тези консерватори за разрешение, нямаше да има жени министър-председатели. Горд съм да покажа това видео на моите приятели и колеги. Светът и „приемливите ценности“ се променят“, заявява друг потребител.

Пред финландския телевизионен канал Yle Марин подчерта, че не е употребявала наркотици, а е пила само алкохол. „Нямам какво да крия. Дразни ме, че видеоклиповете станаха публично достояние. Това беше вечер с приятели с буйни танци и пеене.“

„Искам да покажа, че дори на тези позиции има обикновени хора с обикновен живот. Свободното си време прекарвам с приятели. Почти същото като много от връстниците ми. Ще бъда същият човек, както преди, и се надявам това да бъде прието. Живеем в демокрация“, категорична е тя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм