Ротарианската общност в Русе посрещна Кристин Дагуел от Ротари клуб  Хаудън, Великобритания. Тя получи отличието „Ротари - посланик на България”, което се присъжда за заслуги, свързани с популяризиране на каузата на българските Ротари  клубове, извън границите на страната, чрез оказване на материална и нематериална подкрепа.

За помощта, която Кристин Дагуел е оказала на Русе през годините може да се говори много. Приятелството и с българските ротарианци датира от 1997 година, когато по покана на Паст Дистрикт гуверньора Калчо Хинов тя посещава няколко от големите градове в страната. В Русе я трогва съдбата на децата в неравностойно положение, настанени в несъществуващите към днешна дата домове за умствено и физически изостанали. Връщайки се във Великобритания, Кристин споделя видяното с приятели от нейния Ротари клуб и със служители в голяма верига за хранителни стоки. Всички се обединяват и за кратко време събират дрехи, хранителни продукти и оборудване, които изпращат в България.

В следващите години, по нейна инициатива от Великобритания за България са доставени контейнери с болнични легла, оборудване, уреди за социални и здравни заведения. През годините тя подкрепя каузите на Ротари клуб Русе и Ротари клуб „Русе – Дунав”. Понастоящем осигурява изпращането на финансова помощ от Великобритания, за лечение на бежанци от Украйна, които са намерили временен подслон в крайдунавския град. 

Отличието „Ротари – посланик на България”, бе връчено на Кристин Дагуел от Асистент Дистрикт гуверньора  Нина Крушева, която благодари за положените усилия и безрезервната подкрепа през годините, и й пожела  да е все така дейна в отстояването на ротарианските ценности и в служба на общностите.

По време на срещата, президентите на двата Ротари клуба Андрей Димитров и Иво Братанов разказаха на Кристин Дагуел за най-мащабните проекти осъществени от ротарианците през годините.