„Още с встъпването си в длъжност като зам.-областен управител на Област Кюстендил започнах да работя по решаването на проблемите във ВиК-сектора в областта и изразих пълната си подкрепа за приемането на Плана за стабилизиране и оздравяване на „Кюстендилска вода“.  След множеството срещи, които проведох и в резултат на съвместната ми работа с ръководството на „Кюстендилска вода“ в лицето на инж. Марио Нешев, планът бе приет от „Български ВиК Холдинг“ в края на месец август. Щастлив съм да ви съобщя, че планът за стабилизацията на „Кюстендилска вода“ е финално одобрен и от Министерство на регионалното развитие и благоустройството“. Това заяви кандидатът за кмет на Кюстендил от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кристиян Иванчов, който работи по приемането на плана в качеството си на зам.-областен управител през последните 3 месеца.

Кристиян Иванчов: МРРБ одобри планът за стабилизирането на „Кюстендилска вода“. Това е първата крачка към решаването на ВиК-проблема в Кюстендил

Съгласно Планът за стабилизиране на състоянието на „Кюстендилска вода“ трябва да бъдат осигурени 3,280 млн. лв., които да бъдат използвани за оздравяването на дружеството и постигане на конкретни икономически ефекти в следните направления:

- Механизация и автотранспорт;

- Малка строителна механизация;

- Измервателна техника;

- Компютърна и офис техника;

- Енергийна ефективност на основни помпени агрегати.

„Приемането на стабилизационния план на „Кюстендилска вода“, което успях да извоювам заедно с ръководството на дружеството, е първата крачка към решаването на ВиК-проблема в Кюстендил и областта. С работата си доказах, че когато местната власт успява да работи съвместно с централната власт в полза на гражданите - нещо, което не е направено в продължение на години, може да бъде направено само за 3 месеца“, отбеляза Кристиян Иванчов.

Кристиян Иванчов: МРРБ одобри планът за стабилизирането на „Кюстендилска вода“. Това е първата крачка към решаването на ВиК-проблема в Кюстендил

Иванчов посочи, че част от средствата, който предвижда стабилизационният план на дружеството ще бъдат вложени в закупуването на нова техника, която да позволи на екипа на „Кюстендилска вода" да върши ефективно и своевременно ежедневните си работни задължения.

„Водната инфраструктура в част от населените места в Община Кюстендил и областта е на повече от 50 години и това води до постоянни аварии. Техниката, с която разполага „Кюстендилска вода“ към момента, освен че е крайно недостатъчна - също е на повече от половин век. Сами може да си представите колко време отнема на екипите, за да се придвижат до авариите в по-отдалечените места с тази остаряла техника. По време на срещите ми със служителите на дружеството те споделяха с мен, че често им се случва автомобилите, с които пътуват към авария, да се развалят – и да се налага да ремонтират и тях. С приемането на стабилизационния план и закупуването на нова техника слагаме край на това. Съвсем скоро техниката ще бъде на терен и най-после дружеството ще заработи както трябва  - а екипите ще могат да достигат своевременно до местата на авария и да ги отстраняват“, заяви Кристиян Иванчов.

Кристиян Иванчов: МРРБ одобри планът за стабилизирането на „Кюстендилска вода“. Това е първата крачка към решаването на ВиК-проблема в Кюстендил

„Стара водна инфраструктура, постоянни аварии, режим на водата, липса на пречиствателни станции и течаща мръсна вода от крановете – до това доведе дългогодишното неглижирането на ВиК-проблема и небрежното управление на Петър Паунов. Какво предлагаме ние? Още първия ден след изборите ще започнем приоритизирането на проблемите по населени места и ще започнем незабавна работата по тяхното отстраняване, така че да осигурим непрекъснат достъп до чиста питейна вода на жителите на всяко едно населено място в Общината. Приемането на плана за оздравяването на „Кюстендилска вода“ е само първата стъпка към решаването на ВиК-проблема – и това не е само предизборно обещание, а кауза, за която работя с всички сили - и ще продължавам да го правя, за да осигурим непрекъснат достъп до чиста питейна вода на всички жители на Кюстендил!“, категоричен бе Кристиян Иванчов.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм