Крепост Туида и туристически обекти на Сливен отново са с номинация за наградите на Министерството на туризма. Гласуването за определяне на победителите по категории вече стартира. Отново имаме възможност да подкрепим номинациите на Сливен. 

Крепост Туида участва в две категории, като за първи път обектът получи номинация в борбата за най-голямата награда "Избора на българите".

В категория „Туристическа атракция/обект/събитие” - https://bitly.ws/33E9C , за 2023 г., се борят VII Средновековен събор „Помни славата – Туида 2023“ и Фестивалът на Стоте войводи.
В категория „Специализиран туризъм” - https://bitly.ws/33Eac , Община Сливен е номинирана за разработеният „Маршрут на винопроизводителите в регион Сливен“.


Следващата номинация на Сливен е в категория „Иновации”  - https://bitly.ws/33Eay, като кандидатурата на Сливен е печатното издание на „Атлас на традициите в Сливенския край“.
Ежегодно област Сливен присъства и в най-голямата категория „Изборът на българите“ - https://bitly.ws/33EaD, тази в борбата за най-голямата награда е номинирана Късноантична и средновековна крепост Туида.

Онлайн вот, който стартира на 28 ноември,, ще определи носителите на награди във всяка категория.
Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.
Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември в 23:59 ч. 

Гласуването се провежда на онлайн платформата на  наградите https://www.tourismawards.bg , като за всяка категория се гласува отделно.

Да подкрепим Сливен и да продължим с популяризирането на туризма в региона!