Кремена Кунева е на 38 г. Тя е граждански активист за по-добри възможности за здравеопазване и образование за децата в България, както и за оказването на подкрепа на бежанците от Украйна.

Атанас Георгиев в „40 до 40“

Кремена е съосновател и председател на Фондация "За доброто". Във фокуса на работа на фондацията са защитата на правата на децата, подобряването на условията им на живот чрез осигуряването на достъп до здравеопазване и образование, повишаване на обществената информираност по въпроси, касаещи благосъстоянието на децата, и насърчаването на гражданската активност.

Кремена Кунева в „40 до 40“

Кремена е част от групата жени, които от години се борят за създаването на детска болница в страната. Като лидер на Фондация "За доброто" тя допринася директно за подобряването на средата в България и по-специално на живота на децата чрез проекти като "Фонд за децата на герои", "Светулка", "За доброто срещу Ковид-19" и др.

Боряна Левтерова в „40 до 40“

През 2022 г. фондацията получава награда "Златна ябълка" в категория "Детска организация", награда "Проект на годината" за 2021 г. за "Фонд за децата на герои", награда "Посланик на доброто" (2021) на Министерство на труда и социалната политика, специалната награда на bTV Radio в рамките на кампанията "Будител на годината" (2021) на Българското национално радио и др.

През 2022 г. Кремена е и част от журито в категория "РестАрт" на първото издание на наградите "АртАкция на годината - за изкуство с кауза".

Макар и сравнително млада организация, Фондация "За доброто" провежда мащабна дейност в обществена полза, която е възможна благодарение на отдадеността на Кремена и съмишлениците, които са рамо до рамо с нея.

Скоро след началото на войната в Украйна в през зимата на 2022 г., Фондация "За доброто" става един от основните двигатели за организиране на приема и осигуряване на подкрепа за пристигащите в България бежанци.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм