Кражба на часовник стои в основата на убийството в Новачене отпреди дни. Това стана ясно брифинг, даден по случая от разследващите в столицата.

За убийството се разбра преди дни, когато в ботевградското село Новачене бе намерено тяло на 58-годишен мъж. За изчезването му е подаден сигнал в полицейското управление в Ботевград на 14 май. Заподозреният като извършител е мъж на 77 години, който е приятел на жертвата. Според разследващите в центъра на деянието стои именно кражбата на часовник, който е собственост на обвиняемия.

„Те са се познавали и често са употребявали алкохол заедно“, каза окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Убийството е извършено в крайна къща на село Новачене, която обвиняемият ползвал. Имотът е с 3 декара двор и бил обрасъл целия в метър и половина трева.

Разследващите разкриват, че след като обвиняемият убил приятеля си, го разчленил и се е опитал да изгори тялото му. 

„В двора на къщата е намерено огнище, в чиято пепел са открити и иззети над 20 костици. Около самото огнище във високата трева са намерени още много костици, както и брадва със следи от червеникаво-кафява течност“, каза началникът на областната дирекция на МВР София София Тихомир Ценов по повод намерените доказателства на местопрестъплението.

Експертизите потвърждават, че кръвта и костите са на убития.

Заподозреният за убийството е бил вече осъден миналата година за нанасянето на средна телесна повреда, но тогава получил условно наказание за лишаване от свобода. Сега той отрича да е виновен.